Staaroperatie-cataract-jansdal Staaroperatie-cataract-harderwijk Staar-operatie-cataract
Ben van Noort
Ben van Noort 1954
Oogarts
In dienst sinds: 1990

Aandachtsgebieden:

cataractchirurgie, traanwegchirurgie, uitgebreide oculoplastische chirurgie; intraoculaire ontstekingen, tropische oogheelkunde; medische retina en glaucoom

“Mijn eerste contact met de oogheelkunde was als kind. Ik kwam regelmatig bij de oogarts, omdat ik een brilletje moest. Oogheelkunde vind ik een mooi vak omdat je de gehele geneeskunde in een klein gebied samengevat voorbij ziet komen. Niet meer kunnen zien, of slecht kunnen zien, is ingrijpend voor mensen. Het is geweldig om hier iets aan te kunnen doen. Naast de staaroperaties en de gebruikelijke oogheelkunde houd ik me chirurgisch vooral bezig met plastische chirurgie aan de oogleden en traanwegen.

 

Ik geniet van de afwisseling in patiënten, dan weer een baby, een kind van drie of een hoogbejaarde van 99. Het is belangrijk de mensen altijd op hun gemak te stellen. Humor,een goede sfeer en voorlichting mondeling en met folders vind ik daarbij essentieel. Wij kunnen tegenwoordig zoveel meer dan 25 jaar geleden, maar wonderen zijn nog steeds niet mogelijk. Ik houd van directe en open communicatie, wind nergens doekjes om, dan weet de patiënt ook waar hij/zij aan toe is. Ik vind het een kunst om in een samenleving met steeds meer regeltjes en een geneeskunde met steeds meer opties de beste mogelijkheden te kunnen aanbieden aan een patiënt, daar geniet ik echt van.

 

Meer informatie over oogheelkunde.