Staaroperatie-cataract-jansdal Staaroperatie-cataract-harderwijk Staar-operatie-cataract

Oogziekten

De oogartsen van St Jansdal houden zich met alle mogelijke oogaandoeningen bezig. In de meeste gevallen komen patiënten met de onderstaande oogziekten en oogklachten naar de oogarts. 

 

Staar

Cataract is een andere naam voor ‘staar’. Staar is de meest voorkomende oorzaak van verminderd zien op oudere leeftijd, maar kan uitstekend behandeld worden. Lees meer over de staar.

 

 

Diabetes

Mensen met diabetes hebben vaak zwakkere bloedvaatjes van de ogen dan mensen zonder suikerziekte. Omdat de bloeddruk bij suikerziekte vaak stijgt, krijgen deze vaatjes het zwaar te verduren en kunnen ze kapot gaan. Uiteindelijk resultaat kan zijn dat men slechter ziet, of zelfs blind wordt.

 

 

Glaucoom

Glaucoom is een chronische oogaandoening. Glaucoom ontstaat meestal door een verstoring van de afvoer van het kamerwater in het oog. Lees meer over glaucoom.

 

 

Maculadegeneratie

Maculadegeneratie is een deftig woord voor een veroudering van het netvlies, waardoor boven de 65 jaar vaak slechtziendheid wordt veroorzaakt. Sinds enkele jaren is de aandoening behandelbaar. Lees meer over maculadegeneratie.

 

 

Ooglidproblemen

Op het moment dat de huid rond de ogen slap wordt, door aanleg of ouderdom, kan het ooglid voor problemen zorgen. Lees meer over ooglidproblemen.

 

 

Scheelzien

Scheelzien is een oogprobleem dat vooral bij kinderen voorkomt. Het wordt veroorzaakt door een gebrekkige samenwerking tussen beide ogen, waardoor een ‘niet-rechte oogstand’ ontstaat. Lees meer over scheelzien.

 

 

Verstopte traanbuis / traanwegchirurgie

Een verstopte traanbuis zorgt meestal voor een tranend plakkerig oog. Lees meer over een verstopte traanbuis.

 

 

Kinderoogheelkunde

Ook kinderen hebben oogproblemen. Lees meer over oogproblemen bij kinderen.

 

 

Oculoplastische chirurgie

Oculoplastische chirurgie is plastische chirurgie van de oogleden. Lees meer over oculoplastische chirurgie.