Staaroperatie-cataract-jansdal Staaroperatie-cataract-harderwijk Staar-operatie-cataract

Na de staarbehandeling

Na de staaroperatie zult u zichzelf nog één week in acht moeten nemen. Dat wil zeggen geen zwaar lichamelijk werk verrichten en niet sporten. Uw normale dagelijkse activiteiten kunt u wel direct weer hervatten. Na één week kunt u ook weer sporten. De oogarts adviseert om de eerste week ’s nachts met een oogdop op te slapen. Een aantal dagen kunt u nog wat wazig zien. Dit komt door de operatie. Doordat uw huidige brilcorrectie niet meer klopt zult u met de bestaande bril meestal niet goed meer kunnen zien. 
 
Na de staaroperatieUw oog zal zo’n vier á zes weken nodig hebben om te herstellen van de staaroperatie. Na deze periode zal uw gezichtsscherpte stabiel zijn en kan er, indien nodig, bepaald worden wat de sterkte van uw nieuwe brillenglas moet zijn. In de tussentijd kunt u het glas tijdelijk laten vervangen door vensterglas.

 

Oogleden poetsen

Na de operatie dienen de ooglidranden tweemaal daags schoongemaakt te worden. U kunt dit zelf doen door met een washand en warm water uit de kraan de oogleden te poetsen. Dit dient om irritatie van het oog te voorkomen.

 

Problemen in de eerste 24 uur

Wat te doen bij problemen in de eerste 24 uur na de operatie? Enige pijn na het uitwerken van de verdoving is normaal. Heeft u aanhoudende drukkende, stekende pijn? Lees meer over pijnstilling in de folder over de staaroperatie.

 

Problemen na de eerste paar dagen

Wat te doen bij problemen na de eerste paar dagen? Bij een plotselinge vermindering van het gezichtsvermogen dient u direct contact op te nemen met het ziekenhuis. Bij irritatie of branderig gevoel kunt u het beste de oogleden poetsen (zie boven).